Безплатна доставка за поръчки над 200лв.
Close
(0) продукта
Няма продукти в кошницата.
Каталог
  Filters
  Preferences
  Търси

  Най-добрите ловни принадлежности: Как да открием качествени ловни оръжия?

  Най-добрите ловни принадлежности: Как да открием качествени ловни оръжия?

  Ловното оборудване пряко кореспондира с предпоставките за успех и доброто преживяване по време на излет в гората. На първо място, естествено, е оръжието, като трябва да знаем някои важни аспекти, даващи ни обяснение защо неговото качество е от ключово значение. Можем да открием много варианти на пушки за лов, но това не означава, че всички са на ниво и са подходящи, особено ако за нас преследването на дивеч е истинска страст и постоянно хоби. 

  Защо качеството на ловните принадлежности е от значение?

  Всеки елемент от оборудването за лов играе своята роля. Разбира се, на преден план излиза оръжието. Ако се спрем на някоя от най-добрите ловни пушки, със сигурност няма да останем излъгани в своите очаквания. Но не трябва да подценяваме и други елементи на снаряжението и екипировката.

  Важността на ловните принадлежности

  Оборудването при преследване на дивеч се състои от редица компоненти. Освен да си изберем една или повече ловни пушки на топ ниво, следва да имаме подръка и качествени боеприпаси. Квалитетната оптика също ни помага много за определяне на разстоянията и за постигане на по-голяма точност при стрелба. А качественото облекло носи не само комфорт, но и пази здравето ни при неблагоприятни метеорологични условия.

  Въздействието на ловните оръжия върху вашите умения

  Използването на непроверена самоделка при излет в гората ще ни изиграе лоша шега. Можем да се приспособим към всякакво оръжие, но ако то е дефектно, това ще се отрази пагубно върху навиците и уменията ни при стрелбата. И обратно - ако се насочим към реномирана марка ловни пушки, то там сме наясно, че самото оръжие е настроено и калибрирано оптимално близо до съвършенството. А и при доста от тези карабини или двуцевки е помислено за ограничаване на ефекта на отката, на дулните газове, за преодоляване на съпротивлението и други специфики.

  Как да открием качествени ловни оръжия?

  Трябва да се доверим на реномираните производители и на магазините с доказана репутация. Само така можем да бъдем сигурни, че сред предлаганите ловни пушки ще открием продукти наистина от топ класа. 

   

  Когато правим компромиси с качеството, това рано или късно по някакъв начин ще се отрази на успеваемостта при преследване на дивеч. Дори да си купуваме различни ловни пушки, пак няма смисъл да се насочваме към най-евтините варианти, защото там отклоненията от точността и риска от неизправности ще развалят цялото ни удоволствие от упражняването на стрелбата като спорт или хоби.

  Съотношение цена-качество на ловните принадлежности

  Естествено, ако имаме възможност, то бихме се насочили към най-добрите ловни пушки. Но това не означава ли и най-скъпите модели? Да, често се получава така, но правилото си има и изключения. Има доста марки, които предоставят отлично съотношение на цена и качество. От тях и още десетки изгодни оферти могат да се възползват клиентите на онлайн магазини като Guns.bg.

   

  А и да не забравяме, че закупуването на оръжие за преследване на дивеч е дълготрайна инвестиция. Дори и да се похарчат хиляди левове за най-красивата и точна пушка, те постепенно ще се изплатят във времето, тъй като години наред няма да имаме нужда да я сменяме. Стига да я поддържаме и почистваме редовно и качествено, разбира се.

   

  Качествени материали за изработка

  Високата цена на най-добрите ловни пушки се предопределя не само от бранда, но и от материалите, с които са изработени. Цевите на топ оръжията за преследване на дивеч се изработват от висококачествена стомана. Устойчивостта на ръжда е от ключово значение, защото при стрелбата се отделят вещества, водещи до окисляване. 

   

  Ударният и затварящият механизъм също се изработват с изключително внимание към детайла, защото там отклонение дори и на част от милиметъра има катастрофално отражение. А прикладите стандартно се правят от суха и здрава широколистна дървесина. При 


  повечето пушки за лов се използват дъб, варен бук, бряст, орех и бреза.

  Начин на изработка 

  Ценителите обръщат внимание и на това как е сглобено и приведено към крайния си вариант ловното оръжие. При реномираните марки по правило продуктите от високия клас са ръчна изработка. Има и етапи, в които и машинната автоматизация може да помогне, но така или иначе всичко се проверява на финала лично от опитен специалист.

  Гаранция от производител

  Когато са използвани оптималните материали и е вложено старание във всеки един детайл, то тогава самият производител може да даде гаранция за своя продукт. Утвърдените брандове обръщат внимание на това и знаят, че качеството, което предлагат, има висока цена, но тя се изплаща с възможността за дълготрайна употреба.

  Кои марки предлагат най-добрите ловни пушки?

  Трудно е да дадем категоричен или изчерпателен отговор, без да рискуваме да пропуснем някой от водещите производители. В крайна сметка всичко зависи и от това в кой ценови диапазон се намират бюджетните ни възможности. Не всеки може да си позволи да отдели 5-цифрена сума за бижутата на Blaser, Beretta, Sako или SIG Sauer. Но тези производители имат качествени предложения и в по-достъпния диапазон под 10 000 лева. Отново там откриваме и отлични варианти на Benelli, Heckler & Koch, Merkel, Steyr, Browning и още поне половин дузина брандове. Ако свалим цената до около 3000 лева, ще открием качествени опции сред доста от посочените марки, както и продукти на CZ, Ruger, Tikka и други.

  Професионални ловни пушки

  Това са оръжия за хората, за които ловът не е просто хоби, а начин на живот. Те са готови да платят високата цена, но държат да имат подръка възможно най-доброто качество. Материалите и начинът на изработка са на най-високо ниво, като производителите са проектирали моделите си така, че да постигнат максимална точност на големи разстояния.

  Известни марки пушки за лов

  Вече споменахме водещите брандове огнестрелни пушки за лов. Всеки запознат ловец би назовал различни имена, често ръководен от личните си предпочитания, но ако трябва да изброява, в списъка задължително присъстват:

  • Beretta;

  • Blaser;

  • Steyr;

  • SIG Sauer;

  • Remington;

  • Sako;

  • CZ;

  • Browning;

  • Heckler & Koch;

  • Mauser.

  Ако говорим за въздушни пушки, там пък най-популярни са марки като Stoeger, Umarex, Gamo, отново CZ и Blaser. Изборът е много богат, като в крайна сметка и потребителите с не толкова широки финансови възможности имат варианти да получат качествено ловно оръжие.

   

   

  Добави коментар