Безплатна доставка за поръчки над 200лв.
Close
(0) продукта
Няма продукти в кошницата.
Каталог
  Filters
  Preferences
  Търси

  Марка за ловни оръжия Beretta. Защо да я изберем и кои са топ моделите?

  Марка за ловни оръжия Beretta. Защо да я изберем и кои са топ моделите?

  Искате да закупите ново ловно оръжие, но не знаете на коя марка да се доверите? Beretta, или още определяна като синоним на точност и майсторство, от векове се е доказала като една от най-надеждните марки сред ловците.

   

  С история, датираща от началото на 16-ти век, Beretta несъмнено е един от най-старите производители на огнестрелни оръжия, който и днес е известен качество от световна класа.

   

  В тази статия ще ви разкажем повече за историята на марката Beretta и ще разгледаме в детайли едни от най-добрите модели на марката, които са сред любимите на много ловци.

  Кратка история на ловните оръжия Beretta

  Марката Beretta е създадена с идеята да подпомага любителите на спорта на открито, членове на армията, служители на органите на реда. Тя предлага широка гама от продукти, включително огнестрелни оръжия, облекло и разнообразни аксесоари.

   

  Ето някои интересни основни факти за марката, които ще ви помогнат да я опознаете по-добре.

  Година на създаване

  Дори и да сте чували за марката Beretta вероятно не сте запознати от колко време съществува компанията и къде за първи път е отворила врати. Компанията е създадена през 1526 година от фамилията Beretta. Днес, тя ръководи компанията вече 15 поколения.

   

  Локация

  Beretta e основана в италианското градче Гардоне Вал Тромпия в Северна Италия, което по онова време е част от Венецианската република. Днес, компанията има филиали във Франция, Гърция и Съединените Щати.

  Видове ловни оръжия

  Компанията произвежда и предлага на пазара в цял свят оръжия за ловци, състезатели по спортна стрелба, служители на органите на реда и военнослужещи. Продуктите включват спортни и висококачествени пушки, пистолети, ножове и аксесоари като мерници, оптически прицели и бинокли.

  Цена

  Цената на оръжията на Beretta може да бъде сравнително висока, тъй като качеството на изработка е много добро. Освен това цената зависи от модела, калибъра и характеристиките на огнестрелното оръжие. Обикновено цените могат да започнат от 300 долара и да достигнат до 2000 долара.

  Кои са най-добрите модели оръжия на марката Beretta?

  Beretta не може да се отличи само с един най-добър модел, тъй като през годините марката е произвела няколко емблематични огнестрелни оръжия. В следващите редове сме ви подготвили някои от най-известните модели на Beretta.

  Beretta 92 

  Първият модел в гамата Beretta 92 излиза в средата на 1976 година. Отличава се със синьото си покритие, заобления предпазител на спусъка и монтирания на рамката предпазен лост. Серията Beretta 92 добива популярност едва през 1986 година в САЩ. По онова време, моделът 92F е официално приет от въоръжените сили. Оръжието се е доказало през годините със своето качество и прецизност и до ден днешен е широко предпочитано сред любителите на лова.

  Beretta APX

  Beretta APX е модерен, лек пистолет с опростен, но универсален дизайн. Голяма част от характеристиките на оръжието са повлияни от серията пистолети Glock, като например ударно-спусков механизъм и използването на полимерна рамка вместо стоманена или метална. Тази адаптивност прави Beretta APX универсален избор за различни стрелци, включително ловци.

   

  Beretta 92fs

  Beretta 92FS си печели репутацията на един от най-надеждните пистолети, след като е приет от армията на САЩ през 1985 г. Това доверие се затвърждава още повече, когато през 1990 г. е приет от Бреговата охрана на САЩ и ФБР. Със своя спусък с двойно действие, Beretta 92FS е предпочитан сред ловците по цял свят, които се доверяват на надеждно и точно огнестрелно оръжие.

  Beretta 92f

  Beretta 92F е друг популярен модел от серията Beretta 92. Създаден е през 1972 г., за да се използва от служителите на органите на реда. С течение на годините обаче моделът си проправя път в света на стрелбата. Конструкцията му включва монтиран на рамката предпазен лост и спусък с двойно действие.

  Beretta px4 storm

  Beretta PX4 Storm е универсален полуавтоматичен пистолет, предназначен както за лов, така и за самозащита. Той предлага разнообразие от калибри и размери, което го прави адаптивен към различни ловни сценарии. PX4 Storm се отличава с ергономичния си дизайн, който го прави удобен за боравене и стрелба.

   

   

  Добави коментар