Безплатна доставка за поръчки над 200лв.
Close
(0) продукта
Няма продукти в кошницата.
Каталог
  Filters
  Preferences
  Търси

  Кои са основните предимства на стрелбата с пистолет в стрелбищата?

  Кои са основните предимства на стрелбата с пистолет в стрелбищата?

  Къде трябва да отидем, когато искаме да преминем курсове за боравенето с огнестрелно оръжие? Или в случай че усъвършенстването на точността с пистолет или пушка е хоби за нас? А ако имаме професионални амбиции или тренираме спортна стрелба, къде трябва да практикуваме? Отговорът на всички тези въпроси е един - на стрелбището.

   

  Това е мястото, където човек се упражнява в безопасна среда както с огнестрелно, така и с въздушно оръжие. Условията в рамките на лицензирано съоръжение са такива, че рисковете са сведени до минимум. За спазване на сигурността допринасят и указанията на опитни професионалисти с богати познания и опит.

  С какво ни помага стрелбата с оръжие в безопасна зона?

  Посещението на стрелбището е задължително, щом преминаваме обучение за безопасно боравене с оръжие. Част от него е и специален курс, включващ упражнения с различни видове пистолети и пушки. Това е един от безспорните плюсове на безопасната зона, но извън нормативното задължение, стрелбата в обособен за целта обект има още редица предимства.

  Подобрена самоувереност

  Смята се, че спортна стрелба като хоби е едно от заниманията, имащи най-съществен принос за борбата със стреса в ежедневието. Отскачане до стрелбището след работа или в почивен ден спомага за пълна релаксация и прочистване на съзнанието - ефектът не е универсален, но работи за много хора. Точният мерник изисква контрол над дишането, което само по себе си е техника, успокояваща нервите.

   

  И друг бонус: колкото по-често се практикува стрелба с пистолет или въздушна пушка например, толкова повече се подобрява точността. А това повишава и нашата самоувереност, понеже трупаме нови умения, подобряващи оценката за собствените ни възможности.

  Повишена координация между ръцете и очите

  Още един плюс от редовното посещение на стрелбището е развиване на цялостната координация на тялото. За да се постигне точен мерник, трябва да накараме очите и ръцете да работят заедно. А щом развием такава прецизност и самоконтрол, това ще ни бъде от полза и в други сфери от живота.

  Кои са основните предимства на стрелбата с пистолет в стрелбищата?

  Сигурната обстановка под надзора и с помощта на специалист е водещ плюс, това вече го споменахме. Като контрапункт трябва да кажем, че стрелба с пистолет на открито може да бъде изключително рисково занимание при определени обстоятелства. Има и други позитивни аспекти от редовното посещение на стрелбището.

  Забавление през всички сезони

  Това не е спорт или хоби, което зависи от метеорологичните капризи. Можем да отидем да постреляме с пистолет или пневматична пушка по всяко време на годината. Независимо дали навън температурите са отрицателни или надхвърлят 40 градуса, стрелбището е на наше разположение.

  Подобряване на стойката

  Вече стана дума за положителния ефект върху координацията на ръцете и очите. Освен това редовното практикуване на спортна стрелба води до подобряване на стойката и до цялостни позитивни отражения върху опорно-двигателния апарат. Все пак без правилна стойка няма как да постигнем и точен мерник.

   

  Достъпно за всички 

  Това не е скъпо хоби в сравнение с други спортове като ските и тениса например. Хора от всякакви възрасти, прослойки и населени места могат да посетят специално обособените обекти за спортна стрелба. София разполага с най-голямо разнообразие що се касае до варианти за индивидуални и групови стрелкови занимания както за редовно, така и за еднократно посещение, но и в много други градове има изградени бази на изключително високо ниво.

  Безопасно за всички 

  Местата за курсове или за свободно упражняване на мерника са достатъчно добре обезопасени. Винаги на разположение е квалифициран инструктор или служител на стрелбището. Чисто статистически, инциденти винаги са възможни, но когато спазваме елементарните правила за безопасност, рисковете ще са сведени до абсолютния минимум.

  Защо да отидем на тийм билдинг на стрелбище? 

  Това е една интересна и все по-предпочитана форма на забавление с колегите. Освен това е по-безопасна и по-малко болезнена алтернатива на пейнтбола например, а ни зарежда със същата тръпка, адреналин и спомага за повдигане на фирмения морал.

  Забава за целия колектив

  Едва ли на някого ще му бъде скучно да застане на рубежа и да отправи 10-20 изстрела с въздушен пистолет или пушка. Състезанието е форма на развлечение, а когато са въвлечени повече хора, това гарантирано допринася за ентусиазма, спортния хъс и забавлението. 

  Нови знания за спортната стрелба

  Освен заряд от силни емоции, това занимание съдържа образователен и възпитателен елемент. Винаги е полезно да се запознаем с устройството и принципа на действия на пистолета или пушката. Самата ни практика дава допълнителни познания за спортната стрелба и отговорното боравене с оръжията.

  Повишено социално взаимодействие

  Отново подчертаваме, че трябва да се спазват всички условия за безопасност. Така стрелба с пистолет под формата на тиймбилдинг спомага и за по-отговорното отношение към околните. Водейки и до повишено социално взаимодействие, сплотяващо колектива, това ще доведе и до по-добри резултати в работата.

  Смяна на обстановката

  Дали ще ходим с колегите да се състезаваме, или ще посещаваме самостоятелно курс, стрелбата гарантира вълнуващо прекарване на времето на по-различно място от ежедневните ни локации. Смяната на обстановката сама по себе си помага да излезем от досадната рутина и ще подобри тонуса и самочувствието ни.

   

   

  Добави коментар