Безплатна доставка за поръчки над 200лв.
Close
(0) продукта
Няма продукти в кошницата.
Каталог
    Filters
    Preferences
    Търси
    RSS

    Блог мнения от '2022' 'ноември'

    Револвери или пистолети? Как да изберем най-доброто оръжие
    0 Револвери или пистолети? Как да изберем най-доброто оръжие

    Кой е по-добрият вариант за късоцевно бойно оръжие? Дали е по-подходящо да се спрем на револвер, или на стандартния за нашите условия пистолет? Бърз и лесен отговор на такъв въпрос не е лесно да се даде, тъй като и двата вида огнестрелни имат своите силни и слаби страни, а ситуацията, в която се използват, както и състоянието, в което се намира съответното оръжие, играят съществена роля по отношение на неговата ефективност.

    На лов в България. Видовете пистолети и как да изберем правилния?
    0 На лов в България. Видовете пистолети и как да изберем правилния?

    Изборът на подходящо оръжие за лов е от ключово значение за успеваемостта и за цялостното качество на самото преживяване. За преследване на дивеч стандартно се използва двуцевка или карабина, създадена и предназначена за тази цел. А можем ли да носим пистолет при излет в гората? И какви видове пистолети са подходящи за това занимание?

    Какво са кобурите? Защо всеки ловец се нуждае от кобури за пистолет?
    0 Какво са кобурите? Защо всеки ловец се нуждае от кобури за пистолет?

    С какво оръжие се ходи на лов? Е, с какво друго, освен с пушка, биха отговорили мнозина. Да, така е, използването на класическата двуцевка или пък на ловна карабина е приоритетен избор при преследване на дивеч. Но има и алтернативи. Какви могат да бъдат те? Някои се доверяват на екстравагантната идея да излязат в гората с пневматично оръжие. Сигурно има и такива, които изпробват праисторическите методи с лък в ръка, но това като цяло са изключения. Докато в същото време много ловци включват в арсенала си и късото нарезно оръжие.