• Оръжие +359 884 236 440 Облекло +359 885 711 677
Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
Close
(0) продукта
Няма продукти в кошницата.
Каталог
  Filters
  Preferences
  Търси
  RSS

  Блог за лов и оръжия

  Защо всеки ловец се нуждае от далекомер за лов? Плюсовете на далекомерите
  0 Защо всеки ловец се нуждае от далекомер за лов? Плюсовете на далекомерите

  Висококачествените оптични прибори намират широко приложение в разнообразни човешки дейности. Различни видове далекомери са полезни и дори незаменими в научната дейност (особено в астрономията), във фотографията при заснемането на обекти на голяма дистанция, във военното дело, в спортове като голфа. А естествено, такива оптични пособия влизат в употреба и по време на лов.

  При преследването на дивеч основна роля играе точното локализиране на обектите, които са цел на съответния излет. С далекоме...

  Професионални бинокли. Прилики и разлики между руските бинокли и немските бинокли
  0 Професионални бинокли. Прилики и разлики между руските бинокли и немските бинокли

  Уредите за наблюдаване на по-голяма дистанция и за увеличаване на отдалечени обекти имат приложение в различни сфери на човешката дейност. Най-често сред тези пособия се използва бинокълът, който влиза в употреба при разнообразни активности във външната среда - наблюдение на природата, на диви животни и птици, изследване на релеф от разстояние.

  Защо ножовете за лов са неизменна част от екипировката на ловците? 3 важни факта
  0 Защо ножовете за лов са неизменна част от екипировката на ловците? 3 важни факта

  Бойните хладни оръжия често напомнят ловните, поради което се смятат за адекватно решение при преследване на дивеч. И все пак класическите военни ножове са с малко по-големи размери, като дължината им често е около 15 см или повече. Отново имаме извивка на острието, но обикновено е само откъм режещата страна.

  Необходими ловни стоки. 6 идеи за ловни подаръци
  0 Необходими ловни стоки. 6 идеи за ловни подаръци

  Ловът е занимание за ценители. Това не е просто хоби или вариант за прекарване на свободното време, а начин на мислене, при който трябва да бъдеш на точното място в точното време, за да уцелиш целта. Ако имате близък, приятел или познат, който е запален по това занимание, то това е добра посока на разсъждение, в случай че търсите с какво да го зарадвате за рожден или имен ден. Ще дадем шест уместни идеи за ловни подаръци, които биха били от полза на всеки, практикуващ тази активност.

  Ловна екипировка: аксесоари, шапки и раници. Кои марки да изберем?
  0 Ловна екипировка: аксесоари, шапки и раници. Кои марки да изберем?

  Не е въпрос на мода и суета - подборът на подходяща екипировка за лов е от съществено значение при редовно практикуване на това занимание. И в този ред на мисли, не бива да се подценява значението и на различните ловни аксесоари, въпреки че до известна степен те се възприемат като фактори от второстепенно значение. Но ще видим, че и този въпрос не бива да се подценява.

   

  Лов и оръжие. Видовете оръжия и техните плюсове
  0 Лов и оръжие. Видовете оръжия и техните плюсове

  Ловът е занимание, което изисква разностранна подготовка, но безспорно най-важната част от нея е снабдяването с качествени и надеждни оръжие и боеприпаси. Правилният избор на пушка  за целта, която се преследва при излета, е от ключово значение както за успеха едно или друго излизане в гората, така и за цялостно удовлетворение при упражняване на това хоби.

  Най-добрите въздушни пушки. Китайски, немски, италиански, руски, турски или американски пушки да използваме на лов?
  0 Най-добрите въздушни пушки. Китайски, немски, италиански, руски, турски или американски пушки да използваме на лов?

  Въздушните пушки са предназначени за спорт, но могат ли да се използват и за преследване на дивеч? Първосигналният отговор често е свързан с отрицание, но всъщност пневматичното оръжие има своето приложение и в тази дейност. 

  Дрехи за лов. От какво има нужда всеки ловец?
  0 Дрехи за лов. От какво има нужда всеки ловец?

  За всеки ловец е важно не само какво оръжие ще носи в гората, но и как ще бъде облечен. Екипирането с качествени дрехи за лов е ключово както за успеха в преследването на дивеча, така и за здравето, сигурността и усещането за комфорт на хората, които практикуват това занимание.

  Ловната стрелба. Какви са видовете стрелба и какво трябва да знаем за тях?
  0 Ловната стрелба. Какви са видовете стрелба и какво трябва да знаем за тях?

  При преследване на дивеч се използват специално създадени за целта ловни пушки. Можем да открием богато разнообразие от разновидности и модификации, като трябва да сме наясно и какви огнестрелни средства не можем да използваме в гората или планината.

  Средства за самозащита: Какво е позволено и какво не?
  0 Средства за самозащита: Какво е позволено и какво не?

  Рядко се замисляме, че ежедневието може да ни предложи опасни ситуации. Но когато се изправим пред заплаха, добре е да бъдем малко или много подготвени. Не можем да реагираме винаги и своевременно на всеки риск, но поне имаме вариант да се снабдим със средства за самозащита, които са достъпни като цена и позволени от закона.