Безплатна доставка за поръчки над 200лв.
Close
(0) продукта
Няма продукти в кошницата.
Каталог
  Filters
  Preferences
  Търси
  RSS

  Блог за лов и оръжия

  За какво да внимаваме при избора на ловна пушка?
  0 За какво да внимаваме при избора на ловна пушка?

  Всеки ловджия се нуждае от надеждно ловно оръжие, което да му помага да практикува своето любимо хоби, както и да гарантира успешно завръщане с плячка в ръка и гордост в сърцето. Добре е да имаме предвид няколко особености, които да помогнат в избора на ловна пушка, особено ако тепърва започваме да се занимаваме с лов и сме взели нужните разрешителни за тази цел.

  Лов в България: 5 съвета на успешния ловец
  0 Лов в България: 5 съвета на успешния ловец

  Ловът в България предлага невероятни възможности за приключения и адреналин. За да бъдете успешен ловец, първо трябва да се информирате добре за законите и правилата. Изборът на подходящо ловно оръжие и правилното ловно облекло са от съществено значение. Участието в курс по стрелба ще подобри вашата точност и увереност. И най-важното, бъдете търпеливи и уважителни към природата.

  Купуване на ловно оръжие в България: Стъпки и законови изисквания
  0 Купуване на ловно оръжие в България: Стъпки и законови изисквания

  Купуването на ловно оръжие в България включва няколко ключови стъпки и стриктно спазване на законовите изисквания. В тази статия ще разгледаме процеса стъпка по стъпка, за да ви помогнем да направите информиран избор и да се уверите, че изпълнявате всички правни критерии.

  3 съвета за по-добър мерник по време на лов
  0 3 съвета за по-добър мерник по време на лов

  Ловът се е превърнал в изтънчено умение с течение на времето. Той изисква не само познания за дивеча и природата, но и за използването на ловно оръжие по най-добрия възможен начин. За да бъде успешен всеки ловец, трябва да владее изкуството на точния мерник. В тази статия ще разгледаме важността на прицелите по време на лов, няколко съвета за по-добър мерник, както и ще обърнем внимание на избора на подходящ мерник за конкретните видове лов.

  Поддръжка, почистване и смазка на ловни оръжия. Как да ги поддържаме правилно?
  0 Поддръжка, почистване и смазка на ловни оръжия. Как да ги поддържаме правилно?

  Поддръжката, почистването и смазката на ловните оръжия са също толкова важни, колкото правилното им използване. Ако трябва да бъдем още по-точни, ще кажем, че използването на огнестрелните оръжия няма да е възможно без правилната поддръжка. Това важи особено за времето, в което доста по-често ни се налага да стреляме с пушката или пистолета.

  Как да изберем правилните обувки за лов? 5 съвета от професионалисти
  0 Как да изберем правилните обувки за лов? 5 съвета от професионалисти

  Ловът се извършва по време на различни сезони и атмосферни условия. Терените, по които ловците ловуват могат да бъдат каменисти и трудни за преход, изпълнени с безброй препятствия, които природата е създала. Поради тези причини се налага привържениците на това древно хоби да се снабдят с възможно най-добрите обувки за лов. Те се явяват като един от най-важните компоненти на ловната екипировка без които ловът би бил по-трудно и опасно занимание.

  Кои са правилните патрони за различните видове дивеч?
  0 Кои са правилните патрони за различните видове дивеч?

  Ловът е хоби, което изисква страст, време и внимание от хората, които го практикуват. Ловците, чиито сърца е завладяло това древно занимание обръщат специално внимание на своето снаряжение и по-точно на патроните. Правилните ловни патрони са изключително важни за успешния лов. Освен, че правят лова по-добър, те гарантират и етичното отношение към дивеча. В тази статия ще разгледаме какви са характеристиките на най-подходящите патрони за лов на пъдпъдъци, гургулици и гривяци и за какво трябва да внимаваме когато избираме ловни патрони.

  7 съвета за безопасен лов
  0 7 съвета за безопасен лов

  Ловът е хоби за отдадени ценители. Всеки, който го практикува, било то новобранец или опитен ловджия, може да бъде достатъчно добър и да обича ловния спорт стига да обръща достатъчно внимание на всеки детайл, който играе роля в него. Освен ползотворен, ловът трябва да се извършва по безопасен начин без човек да застрашава себе си или околните. Ето защо е полезно всеки любител на това така интересно хоби да е подготвен за всички ситуации. Запознайте се със седем съвета за безопасен лов. 

   

   

  Какво трябва да знаем за лова на дребни хищници?
  0 Какво трябва да знаем за лова на дребни хищници?

  Любимото хоби на много хора - ловът, включва преследване и отстрелване на различни видове дивеч. Освен по-предпочитаните, птици и едър дивеч като елени и диви свине, съществуват и дребните хищници. Тези от тях, позволени за лов в България са чакал, лисица, енотовидно куче, бялка, черен пор и язовец. Обикновено, този вид дивеч не се използва нито като плячка за храна, нито като трофей. Съществуват интересни причини за лова на този вид дивеч, като той има свои специфики. Те включват най-доброто време за ловуване, подходящо място за стрелба, способност за сливане с околната среда, контролирано движение и не на последно място, подходящо ловно оръжие.

   

  Какво оръжие за лов да избера? На лов в България
  0 Какво оръжие за лов да избера? На лов в България

  Оръжието за лов е от изключителна важност за всеки ловец. Тъй като в днешно време съществуват оръжия не само от един вид, нито пък с еднаква ефективност, ловецът доста често си задава въпросът “Какво оръжие за лов за избера?” Разбира се, всеки опитен ловджия може да дава безброй съвети за това коя пушка или пистолет могат да бъдат използвани за различния дивеч.  Нека, обаче, да се запознаем сами по-подробно с видовете ловни оръжия и тяхното значение.