Безплатна доставка за поръчки над 200лв.
Close
(0) продукта
Няма продукти в кошницата.
Каталог
  Filters
  Preferences
  Търси

  Необходими ловни стоки. 6 идеи за ловни подаръци

  Необходими ловни стоки. 6 идеи за ловни подаръци

  Ловът е занимание за ценители. Това не е просто хоби или вариант за прекарване на свободното време, а начин на мислене, при който трябва да бъдеш на точното място в точното време, за да уцелиш целта. Страстните почитатели на преследването на дивеч държат на качеството и за тяхна радост на пазара могат да се открият все повече ловни стоки, отговарящи на високите изисквания.

  Ако имате близък, приятел или познат, който е запален по това занимание, то това е добра посока на разсъждение, в случай че търсите с какво да го зарадвате за рожден или имен ден. Ще дадем шест уместни идеи за ловни подаръци, които биха били от полза на всеки, практикуващ тази активност.

   

  Ловни стоки

  В специализираните магазини откриваме богато разнообразие от продукти. Разбира се, някои от тях няма как да бъдат закупени просто така. За притежаване на огнестрелно оръжие трябва да се извади специално разрешително, което се получава след преминат курс за безопасно боравене, както и след полагане на съответните изпити. Така че купуването на пушка за подарък отпада като идея.

   

  Има и други ловни стоки, които без съмнение са полезни за страстните авджии, но пък да се вземат за подаръци може и да не е добро хрумване. Не се насочвайте към ловното облекло, защото изборът на дрехи винаги е строго индивидуален, а е възможно да напазарувате нещо, което просто не е подходящият размер или модел за адресата на подаръка. Е, някои аксесоари се вписват в концепцията, но ние ще поразсъждаваме и в друго направление.

   

  Идеи за ловни подаръци

  Кои ловни стоки могат да бъдат адекватен избор за рожденик,  именик или празнуващ по друг повод? Споменахме вече някои аксесоари към облеклото, при които няма чак такъв риск да се сбърка. Подходяща шапка за лов, била тя за зимния или летния сезон, върши работа. Може да се изберат още ръкавици, колан, столче за лов, раница и други подобни продукти. Нека да помислим все пак извън гардероба, както и без да докосваме темата “Оръжия и боеприпаси”.

   

  Ловни стикери за джип

  Ако търсим ловни подаръци, трудно можем да сбъркаме, избирайки продукт от този тип. В гората най-често се ходи с високопроходими автомобили, а любителите на това занимание си падат по различни изображения с тази символика. Изборът на ловни стикери за джип е достатъчно богат, като могат да се намерят доста интересни решения. И най-важното е, че като стойност това може би е сред най-достъпните опции.

   

  Ловни камери

  Насочваме се към ловни стоки, които изискват малко повече средства, но пък могат да бъдат предназначени за наистина скъп човек (или пък покупката да бъде поделена между няколко подаряващи я). Качествените ловни камери обикновено влизат в диапазона между 300 и 500 лв.

  За какво се използват тези устройства? С т.нар. game камери се записва активността в гората, а съвсем не е задължително това да се случва по време на излет. Напротив, доста идейно е да се следи какво се случва в природата, когато не сме там. Излизат ли други ловци, има ли бракониери? И най-вече - покрай мястото, на което сме поставили снимащото устройство, преминава ли повече дивеч, или като цяло се случва рядко? Ето в този ред на мисли използването на ловни камери може да бъде наистина от полза.

   

  Термокамера за лов

  Тук вече отиваме на ниво ловни подаръци само за скъпи приятели. Една термокамера за лов е солидна инвестиция и не всеки почитател на това хоби би могъл да си я позволи с лека ръка. Но ако наистина искате да впечатлите някого и можете да си позволите такъв разход, идеята сама по себе си е отлична.

  За какво се използва това устройство? Една термокамера за лов улавя в реално време и при пълен мрак дори минималните изменения на хоризонта, за да засече участъците с по-висока температура. А това означава, че точно там, в този момент, може да се намира преследваният дивеч. Отличен подарък за любителите на нощния лов. Като алтернатива може да се помисли за бинокъл или очила за нощно виждане.

   

  Ловни фенери

  Продължаваме с една категория несъмнено практични продукти - ловни фенери. Осветяващите устройства влизат в употреба в множество ситуации и дори да не се използват постоянно, то е добре да ги имаме подръка.

  А тук разнообразието е наистина огромно и като размери, и като параметри. Също така и като цени - обикновените челници могат да струват дори под 10 лева, но нека да не сме толкова евтини, когато правим подарък. Е, не е задължително да влизаме в четирицифрения диапазон, защото има достатъчно качествени ловни фенери на цени между 50 и 300 лева.

   

  Прожектор за лов

  Това не е ли същото като предишното предложение? Не говорим ли пак за ловни фенери? Да, до голяма степен тези продукти попадат в една категория. И все пак един прожектор за лов има някои по-различни характеристики.

   Силата на осветяване е доста по-голяма, което дава предимство пред по-слабите фенерчета, въпреки че невинаги имаме нужда от силна светлина. Има и разлики, ако става дума за устройство, предназначено да е статично, а не да бъде пренасяно от ловеца. При търсене на прожектор за лов диапазонът на цените също може да бъде значителен.

   

  Радиостанции за лов

  Последното ни предложение може би е малко по-неочаквано. Все пак говорим за продукти, които в някаква степен по-рядко влизат в употреба. Но всъщност използването на радиостанции за лов е изключително добро решение, когато се провежда излет от по-многочислена група, а участниците в нея са разпръснати на по-голяма площ.

  Така се осъществява бърза комуникация, за да се установи координация в придвижването, както и да се подаде своевременен сигнал, ако някъде е засечен дивеч или пък ако някой от ловците се намира в опасност. Качествените радиостанции за лов имат достатъчно добър обхват, за да свършат работа на по-сериозни групи. А като инвестиция отново могат да се открият варианти в различни ценови класове.

   

  Някой би казал, че най-подходящият подарък за един ловец е някой да му поднесе плячката на тепсия. Но тръпката не е в това да бъде лесно, а да достигнеш до целта след часове дебнене. И за да бъде ползотворно това чакане, трябва да се снабдим с ловни стоки от високо качество.

   

   

  Добави коментар