Безплатна доставка за поръчки над 200лв.
Close
(0) продукта
Няма продукти в кошницата.
Каталог
  Filters
  Preferences
  Търси
  RSS

  Блог за лов и оръжия

  Спортни полуавтомати Tactical. Какво трябва да знаем за тях?
  0 Спортни полуавтомати Tactical. Какво трябва да знаем за тях?

  Полуавтоматичните оръжия имат широко приложение, като се използват за лов, спорт и по други предназначения. Търсенето на прецизност и бързина е една от основните причини любителите на стрелбата да се насочват към подобни варианти. Когато говорим за спортни полуавтомати Tactical, можем да кажем, че намираме пресечната точка между изгодна цена и задоволително качество. Какво още трябва да знаем за тази марка? Нека да започнем с по-обща информация за този вид оръжия.

  Пробвайте Blaser R8 в калибър 8,5х55 Blaser преди да купите
  1 Пробвайте Blaser R8 в калибър 8,5х55 Blaser преди да купите

  Тествайте  Blaser R8 в калибър 8,5х55 Blaser. Регистрирайте закупеното оръжие или оптика за уделжена гаранция и участвайте в томбола с награди.

  Видове боеприпаси за лов
  0 Видове боеприпаси за лов

  Правилният подбор на боеприпаси за лов е един ключовите фактори за всеки, който упражнява това занимание. Качествената преценка е от голямо значение, както за успеваемостта при преследването на набелязания дивеч, така и за осигуряване във възможно най-голяма степен на сигурността на всички, които се намират в гората в дадения момент.

  Газовите пистолети и тяхното приложение. Какво трябва да знаем за марката Retay?
  3 Газовите пистолети и тяхното приложение. Какво трябва да знаем за марката Retay?

  Има различни средства за самозащита, като използването на газов пистолет е един от най-ефективните. Разбира се, мнозина биха предпочели лютив спрей или електрошок, защото това оръжие им се струва по-безопасно. Всъщност, ако се внимава и се спазват предписанията, няма такова нещо. Газовото оръжие е ефективен метод за отблъскване на потенциални заплахи, като използването му си има редица предимства.

  Марките ловни якета. Защо да се доверим на марката Beretta?
  0 Марките ловни якета. Защо да се доверим на марката Beretta?

  Ловното яке е сред задължителните компоненти на екипировката за преследване на дивеч. Не можем да си позволим да минем без него, особено когато температурите придобият едноцифрено или отрицателно изражение по скалата на Целзий. Ще се лишим от един или друг аксесоар, но обличането на надеждна и удобна връхна дреха е от ключово значение, както за здравето ни, така и за успеваемостта при излет в гората.

  Плюсове на ловните автомати Winchester и Benelli. Кой ловен полуавтомат да изберем?
  0 Плюсове на ловните автомати Winchester и Benelli. Кой ловен полуавтомат да изберем?

  Въпреки че в днешно време на пазара можем да открием десетки марки оръжия, то има такива производители, на които опитните потребители винаги са готови да се доверят. Достатъчно е да се спомене името Winchester, за да знаем, че става дума за едни от най-надеждните пушки за лов. А какво можем да кажем за Benelli? Този италиански бранд се появява в оръжейния бизнес значително по-късно от американската класика, но спокойно можем да кажем, че в последните години се наложи като един от предпочитаните варианти за много хора, за които преследването на дивеч е хоби и страст.

  Револвери или пистолети? Как да изберем най-доброто оръжие
  0 Револвери или пистолети? Как да изберем най-доброто оръжие

  Кой е по-добрият вариант за късоцевно бойно оръжие? Дали е по-подходящо да се спрем на револвер, или на стандартния за нашите условия пистолет? Бърз и лесен отговор на такъв въпрос не е лесно да се даде, тъй като и двата вида огнестрелни имат своите силни и слаби страни, а ситуацията, в която се използват, както и състоянието, в което се намира съответното оръжие, играят съществена роля по отношение на неговата ефективност.

  На лов в България. Видовете пистолети и как да изберем правилния?
  0 На лов в България. Видовете пистолети и как да изберем правилния?

  Изборът на подходящо оръжие за лов е от ключово значение за успеваемостта и за цялостното качество на самото преживяване. За преследване на дивеч стандартно се използва двуцевка или карабина, създадена и предназначена за тази цел. А можем ли да носим пистолет при излет в гората? И какви видове пистолети са подходящи за това занимание?

  Какво са кобурите? Защо всеки ловец се нуждае от кобури за пистолет?
  0 Какво са кобурите? Защо всеки ловец се нуждае от кобури за пистолет?

  С какво оръжие се ходи на лов? Е, с какво друго, освен с пушка, биха отговорили мнозина. Да, така е, използването на класическата двуцевка или пък на ловна карабина е приоритетен избор при преследване на дивеч. Но има и алтернативи. Какви могат да бъдат те? Някои се доверяват на екстравагантната идея да излязат в гората с пневматично оръжие. Сигурно има и такива, които изпробват праисторическите методи с лък в ръка, но това като цяло са изключения. Докато в същото време много ловци включват в арсенала си и късото нарезно оръжие. 

  Стрелбищата в България и къде може да ги открием. 2 предложения
  0 Стрелбищата в България и къде може да ги открием. 2 предложения

  Стрелбата в свободно време е любимо занимание на хиляди хора в България в няколко различни направления. Хобито може да се практикува както на открито, така и в закрити пространства, като и в двата случая трябва да се спазват безусловно изискванията за безопасност. Това занимание в разнообразните си прояви може да послужи като подходящ отдушник на натрупаното напрежение и емоционално натоварване, като винаги трябва да имаме едно наум и да внимаваме.