• Оръжие +359 884 236 440 Облекло +359 885 711 677
Безплатна доставка за поръчки над 200лв.
Close
(0) продукта
Няма продукти в кошницата.
Каталог
  Filters
  Preferences
  Търси
  RSS

  Блог за лов и оръжия

  Газовите пистолети и тяхното приложение. Какво трябва да знаем за марката Retay?
  3 Газовите пистолети и тяхното приложение. Какво трябва да знаем за марката Retay?

  Има различни средства за самозащита, като използването на газов пистолет е един от най-ефективните. Разбира се, мнозина биха предпочели лютив спрей или електрошок, защото това оръжие им се струва по-безопасно. Всъщност, ако се внимава и се спазват предписанията, няма такова нещо. Газовото оръжие е ефективен метод за отблъскване на потенциални заплахи, като използването му си има редица предимства.

  Марките ловни якета. Защо да се доверим на марката Beretta?
  0 Марките ловни якета. Защо да се доверим на марката Beretta?

  Ловното яке е сред задължителните компоненти на екипировката за преследване на дивеч. Не можем да си позволим да минем без него, особено когато температурите придобият едноцифрено или отрицателно изражение по скалата на Целзий. Ще се лишим от един или друг аксесоар, но обличането на надеждна и удобна връхна дреха е от ключово значение, както за здравето ни, така и за успеваемостта при излет в гората.

  Плюсове на ловните автомати Winchester и Benelli. Кой ловен полуавтомат да изберем?
  0 Плюсове на ловните автомати Winchester и Benelli. Кой ловен полуавтомат да изберем?

  Въпреки че в днешно време на пазара можем да открием десетки марки оръжия, то има такива производители, на които опитните потребители винаги са готови да се доверят. Достатъчно е да се спомене името Winchester, за да знаем, че става дума за едни от най-надеждните пушки за лов. А какво можем да кажем за Benelli? Този италиански бранд се появява в оръжейния бизнес значително по-късно от американската класика, но спокойно можем да кажем, че в последните години се наложи като един от предпочитаните варианти за много хора, за които преследването на дивеч е хоби и страст.

  Револвери или пистолети? Как да изберем най-доброто оръжие
  0 Револвери или пистолети? Как да изберем най-доброто оръжие

  Кой е по-добрият вариант за късоцевно бойно оръжие? Дали е по-подходящо да се спрем на револвер, или на стандартния за нашите условия пистолет? Бърз и лесен отговор на такъв въпрос не е лесно да се даде, тъй като и двата вида огнестрелни имат своите силни и слаби страни, а ситуацията, в която се използват, както и състоянието, в което се намира съответното оръжие, играят съществена роля по отношение на неговата ефективност.

  На лов в България. Видовете пистолети и как да изберем правилния?
  0 На лов в България. Видовете пистолети и как да изберем правилния?

  Изборът на подходящо оръжие за лов е от ключово значение за успеваемостта и за цялостното качество на самото преживяване. За преследване на дивеч стандартно се използва двуцевка или карабина, създадена и предназначена за тази цел. А можем ли да носим пистолет при излет в гората? И какви видове пистолети са подходящи за това занимание?

  Какво са кобурите? Защо всеки ловец се нуждае от кобури за пистолет?
  0 Какво са кобурите? Защо всеки ловец се нуждае от кобури за пистолет?

  С какво оръжие се ходи на лов? Е, с какво друго, освен с пушка, биха отговорили мнозина. Да, така е, използването на класическата двуцевка или пък на ловна карабина е приоритетен избор при преследване на дивеч. Но има и алтернативи. Какви могат да бъдат те? Някои се доверяват на екстравагантната идея да излязат в гората с пневматично оръжие. Сигурно има и такива, които изпробват праисторическите методи с лък в ръка, но това като цяло са изключения. Докато в същото време много ловци включват в арсенала си и късото нарезно оръжие. 

  Стрелбищата в България и къде може да ги открием. 2 предложения
  0 Стрелбищата в България и къде може да ги открием. 2 предложения

  Стрелбата в свободно време е любимо занимание на хиляди хора в България в няколко различни направления. Хобито може да се практикува както на открито, така и в закрити пространства, като и в двата случая трябва да се спазват безусловно изискванията за безопасност. Това занимание в разнообразните си прояви може да послужи като подходящ отдушник на натрупаното напрежение и емоционално натоварване, като винаги трябва да имаме едно наум и да внимаваме.

   

  Мечове и саби. Оръжия с богати история и приложение
  0 Мечове и саби. Оръжия с богати история и приложение

  Ако не правите разлика между меч и сабя (в което по-скоро се съмняваме) или ако се чудите защо не сме пояснили какво отличава двата вида хладни оръжия (което би било напълно логично), то тук идва моментът да конкретизираме. Да започнем с това, че сабята е вид меч с конкретни характеристики.

  На лов в България. Бързомерците и тяхното приложение
  0 На лов в България. Бързомерците и тяхното приложение

  От какво имаме нужда, за да бъде ловът приятно занимание и за да можем да се похвалим с някакъв успех по време на неговото практикуване? Базовите условия са ясни - добра и надеждна екипировка, както и качествено и точно оръжие. Само че тази точност не е даденост, тя се постига, благодарение на уменията, които сме придобили при боравенето с пушката. Но дори и най-прецизните стрелци имат понякога нужда от допълнителни средства за прицелване, а тук на помощ идват различни оптични пособия като бързо...

  Защо всеки ловец се нуждае от далекомер за лов? Плюсовете на далекомерите
  0 Защо всеки ловец се нуждае от далекомер за лов? Плюсовете на далекомерите

  Висококачествените оптични прибори намират широко приложение в разнообразни човешки дейности. Различни видове далекомери са полезни и дори незаменими в научната дейност (особено в астрономията), във фотографията при заснемането на обекти на голяма дистанция, във военното дело, в спортове като голфа. А естествено, такива оптични пособия влизат в употреба и по време на лов.

  При преследването на дивеч основна роля играе точното локализиране на обектите, които са цел на съответния излет. С далекоме...