guns.bg

Съвети

Deerhunter - ловните дрехи, правени от ловци

 

Поколения датски ловци, в това число и основателите на концерна, който прави дрехите Deerhunter, са ходили на лов в суровата северна природа на Гренландия, за да дебнат с дни полярния дивеч. Това обстоятелство и  хилядолетният скандинавски опит за оцеляване при най-сурови условия, е безценният капитал, който е заложен в успеха на днешния световен бренд - ловните облекла Deerhunter.
Първата колекция, на известните днес дрехи за лов, риболов и свободното време на открито, тръгва към пазара през 1985 г. Най-интересното при появата на облеклата Deerhunter е фактът, че те са разработени от фамилия, дала поколения страстни ловци. Другата особеност при тяхната конструкция, разкрояване и ушиване пък идва от огромния опит на кампанията майка, която е сред лидерите  в производството на здрави работни облекла.
В основата на тази успешна скандинавска сага стои семейно управлявания датски концерн F. Engel K/S, който е основан още през 1927 г. Оттогава четири поколения на фамилията Енгел управляват производството и маркетинга на брендовете за работно облекло WorkZone и  FE Engel, марката за мъжки панталони - Sunwill и облеклата за спорт и туризъм Shellbrook.
Главният офис на концерна е в Дания, а двете основни фабрики на компанията сега са изнесени в Литва, където са разкрити над 1000 работни места. Ловните датски облекла днес се продават чрез директни дистрибутори в 30 страни. От създаването им преди 23 години те се развиват според една и съща основна философия - максимална свобода на движението и техническо съвършенство.
Важно обстоятелство за успеха на ловните облекла Deerhunter е и фактът, че компанията има свои високотехнологични разработки за повишаване на функционалността на изделията. Такива например са основно вгражданите в облеклата водонепропускащи и дишащи мембрани -  Deer-Tex membrane и Stormliner. Първата мембрана е “тежката артилерия” на датчаните. Тя е 100% водонепропускаща, защото се поставя с ултразвуково подлепване и ламиниране на шевовоте. Това е правилният избор, когато става дума за лов при екстремни и променящи се условия с рязък спад на температурите, с внезапни силни валежи и вятър. Тогава мембраната не само не пропуска и капка вода към тялото на ловеца, но го запазва сух, дори при интензивно движение с изпотяване, защото бързо извежда навън изпаренията от затопленото му тяло, без да позволи на потта да се конденцира в течност.
Мембраната Stormliner в общи линии прави същото, но нейните шевове не са ламинирани и дават защита от най-силния дъжд до 99,99 на сто. Освен тези мембрани в облеклата Deerhunter  се ползват и други доказани технологични решения като Teflon, Cordura, Hitena, CoolDry, NANOtex, S-Tex, Alcantara, Scotchgard. Що се отнася до използваните камуфлажи и тук изборът е на световно ниво - всичко е от щатския Realtree дизайн.
А сега да започнем представянето на най-новата колекция на Deerhunter с това, което скандинавците най-добре разбират - с ловните дрехи за екстремни условия.
Костюмът Rusky е идеално решение за лов на пусия през зимата. Дали ще е гонка на прасета или пък дълго чакане за хищници на стървилище - с Rusky вие няма да усетите студа. Основният плат е вид полар, но обработен като велур, за да е напълно безшумен при движенията. Панталоните са два вида - обикновен с висока талия или още по-добре - тип грейка с презрамки. Якето е с висока яка,  която пази от вятъра, но има и топла качулка. Този модел е 100% водоустойчив и дишащ с Deer-Tex membrane. Датчаните явно не си поплюват и затова са го тествали в  есесен дъжд из техните си гори, но и на минус 32 градуса студ в Гренландия! Предлага се в тъмно зелено и в Realtree широколистна есенна гора.
Макар и под името Kamchatka следващият нов ловен костюм е разработен специално за ловците от Европа. В конструкцията освен Deer-Tex membrane има и допълнителна подплата на най-уязвимите от студа места - например на дъното на панталона и на лактите. Панталоните пак са два типа, а якето има качулка. Всички джобове се затварят с надеждни ципове, а външният плат е обработен и за снижаване на шума. Този костюм е за лов с активно движение, той е дишащ и водозащитен.
Специално за яко висене на пусия или на чакало, е следващият нов комплект - Bretagne. Тук освен яке с качулка и панталон, ловецът може да си вземе и дълго топло палто с качулка. Всички части са с Deer-Tex membrane, но имат и зони с допълнителна подплата и изолация срещу студа. Част от джобовете са с цип, а външните за патрони, са с велкро. Всички ръкави имат стягащи ленти за регулация.
За ловците, които често гостуват на други дружинки или пък в нови и непознати стопанства, е специалното предложение Wolf & Survive. Това е ловен костюм от яке с качулка и панталон. Материята е тих мекрофибър с мебрана Deer-Tex. Има две версии - първата е в класическо горско зелено. Основният цип на якето е двоен, като то има и специален джоб за радиостанция, а качулката се сваля.
Втората версия е идеалното решение за сигурността при излета. Тя е в нов специален дезайн на Realtree с камуфлаж на широколистна гора, но в оранжев цвят! Както сочат новите изследвания за цветното зрение на копитния дивеч, той вижда този сигнален за хората цвят, само като нюанс на кафявото. Така с датския костюм ловецът е идеално видим за колегите си, но прикрит за копитния дивеч. Все пак напомняме, че ловът на птици с подобни дрехи не се получава, защото те имат отлично цветно зрение… Дори да изберете костюма в зелен вариант, пак имате сигурност, защото се предлага и връхен елек в споменатия нов сигнален камуфлаж.
Когато говорим за яко бране на студ трябва да сме наясно, че в 90 на сто от случаите имаме и неправилен избор на бельо. Ето тук скандинавците пак се отличават от нас, защото те, заедно с канадците, имат може би най-доброто ловно решение и по този въпрос. При бельото на Deerhunter се ползват както доказани традиционни материали като  вълна мерино, така и нови технологични решения като Thermolite - най-бързо съхнещото влакно или пък Silver Nylon- нишка с покритие от сребърни йони, които намаляват излъчваната от ловеца миризма. Йсните не позволяват бързото розмножаване на бактериите в потта, които правят миризмата по-силна.
Важно е да се знае, че в колекциите на датчаните винаги може да откриете и нужните ви допълнителни аксесоари - от ловните ръкавици в избрания от вас десен и цвят със съответната мембрана, през истинското изобилие от шапки с козирка или цяла периферия, до специалните термо чорапи или пък цели камуфлажни маски, които са само с отвор за очите на авджията. Гамаши, гети и дори тиранти, допълват рационалния избор, но има и още… Вероятно най-интересното решение в колекцията на Deerhunter  2008-2009 e появата на неопренови ловни ръкавици, патрондаши и дори калъфи за мобилен телефон. Това са неподвластни на водата и студа леки и практични аксесоари, които всеки ще оцени на терен.
В заключение трябва да се подчертане, че датчаните са направили наистина пълна колекция за лова, риболова и свободното време. Те имат разбира се своя сафари и лятна линия от лен и памук, прекрасни спортни ризи, поло фланелки и вълнени пуловери. И което ги представя в още по-добра светлина - Deerhunter е направил не само отделна линия за дамите, които ходят на лов, но и детска, за да могат и малчуганите да се чувстват отлично, когато татко ги е завел да споделят страстта му. Истината е че, много рядко може да се види подобно нещо, но датчаните са си позволили да го направят, при това на много умерено и достъпно ценово равнище. Впрочем това се отнася и за цялата им чудесна и разнообразна колекция!

Назад
< >
99.00 лв 171.00 лв Виж още
112.00 лв 229.00 лв Виж още
652.00 лв 1059.00 лв Виж още
15.50 лв 33.00 лв Виж още
136.00 лв 209.00 лв Виж още
1799.00 лв 2025.00 лв Виж още
159.00 лв 187.00 лв Виж още
1875.00 лв 2119.00 лв Виж още

Изпрати на приятел