guns.bg

Съвети

Новият PPQ има най-бързия спусък!

От октомври 2011 г. започнаха продажбите на най-новия пистолет на Walther  - PPQ. Оръжието има полимерна рама и външно доста прилича на чисто  полицейския предишен модел Walther  - P99, който вече успешно служи в полициите на Полша, Канада, Малайзия и  Германия.
Независимо от сходството в силуетите на двете оръжия обаче те имат единствено еднаква маса и профил на полимерната рама. PPQ е ново и доста различно оръжие, което е предназначено за служба в полицията и специалните части, самозащита, но и за спорт.
Названието PPQ идва от немското Polizeipistole Quick (Defense), което означава приблизително „полицейски пистолет за бърза защита”.
Ключовата дума в случая е именно бърз, защото новият Walther  - PPQ е снабден с наистина уникална спусъкова система Quick Defense Trigger - QDT, в която ударникът е предварително полувзведен. Това позволява сигурно откриване на огън по всяко време. Усилието за натиск на спусъка остава еднакво, както за първия, така и за всеки следващ изстрел. Друга важна особеност на системата QDT е много късият работен ход на спусъка, което позволява следващият изстрел да е много бърз! Самото усилие за натиск на спусъка също е сравнително малко – 25N или около 2,270 кг. Към това трябва да се прибави и много късият ход на спусъка за пълен reset - 9 мм и най-важните предимства на Walther  - PPQ са очертани!
  В калибър 9х19 пистолетът има маса с празен пълнител 695 г. Обща дължина – 180, дължина на блока 179, дебелина 34 и височина 135 мм. Цевта е дълга 102 мм, а пълнителите са за 15 или 17 патрона.
  Walther PPQ има активен предпазител в средата на езика на спусъка, която съзнателно трябва да се обере, за да може да се стреля! Освен това отстрани на блока, при патрон в цевта, екстракторът е прибран в блока и има ярък червен индикатор. При липса на патрон в цевта екстракторът е изпъкнал от блока и няма червен индикатор. Това не само се вижда, но и може да се пипне при действие в тъмнина!
Всички лостове и команди са изведени и от двете страни на Walther  - PPQ, което позволява пистолетът да се контролира и с двете ръце, без наложителна промяна на захващането за манипулации... Много удобно е и освобождаването на пълнителя – с лост на основата на спусъковата скоба, която иначе е достатъчно голяма, за да се стреля и с ръкавици.    Мерните прибори са стоманени с три светещи точки от специална фосфорна смес, която се „зарежда” както от дневна, така и от изкуствена светлина.
  Ръкохватката е полимерна, позитивно грапава, за да не се хлъзга дори в мокра ръка. Формата на дръжката е ергономична, като за максимум удобство оръжието се доставя и с комплект от 3 сменяеми задтилъци на грифа за малка, средна и голяма ръка. Отпред под блока има и Пикатини релса за лазерен прицел или тактически фенер.
  Новият Walther PPQ вече размести пластовете не само в Европа, но и в САЩ. Ето какво пише за него след тестове GunsAmerica: „Изключително удобство в ръката, забележителна ергономичност! Walther PPQ ще изяде стария Ви Glock още на закуска! Освобождаването на пълнителя е невероятно лесно и с дясната, и с лявата ръка от скобата на спусъка. Никога вече пълнителят Ви няма да изпадне, докато вадите пистолета от кобура!”
  Прочутата германска оръжейна компания Walther днес е на 126 години! Така че не е чудно, че тя знае как се правят оръжейните хитове!
Достатъчно е само да споменем, че нейно дело например е шедьовърът Walther PPK от 1931 г, който се произвежда и сега! Това е и любимият пистолет на Джеймс Бонд. Нещо повече от досега общо 22 официални филма за агент 007 той ползва като главно оръжие 11 пъти пистолети на Walther! И наистина има защо!

Назад
< >
52.00 лв 70.00 лв Виж още
2065.00 лв 2295.00 лв Виж още
699.00 лв 775.00 лв Виж още
46.00 лв 100.00 лв Виж още
819.00 лв 975.00 лв Виж още
605.00 лв 719.00 лв Виж още
44.00 лв 55.00 лв Виж още
630.00 лв 789.00 лв Виж още

Изпрати на приятел