guns.bg

Съвети

Новият PPQ има най-бързия спусък!

От октомври 2011 г. започнаха продажбите на най-новия пистолет на Walther  - PPQ. Оръжието има полимерна рама и външно доста прилича на чисто  полицейския предишен модел Walther  - P99, който вече успешно служи в полициите на Полша, Канада, Малайзия и  Германия.
Независимо от сходството в силуетите на двете оръжия обаче те имат единствено еднаква маса и профил на полимерната рама. PPQ е ново и доста различно оръжие, което е предназначено за служба в полицията и специалните части, самозащита, но и за спорт.
Названието PPQ идва от немското Polizeipistole Quick (Defense), което означава приблизително „полицейски пистолет за бърза защита”.
Ключовата дума в случая е именно бърз, защото новият Walther  - PPQ е снабден с наистина уникална спусъкова система Quick Defense Trigger - QDT, в която ударникът е предварително полувзведен. Това позволява сигурно откриване на огън по всяко време. Усилието за натиск на спусъка остава еднакво, както за първия, така и за всеки следващ изстрел. Друга важна особеност на системата QDT е много късият работен ход на спусъка, което позволява следващият изстрел да е много бърз! Самото усилие за натиск на спусъка също е сравнително малко – 25N или около 2,270 кг. Към това трябва да се прибави и много късият ход на спусъка за пълен reset - 9 мм и най-важните предимства на Walther  - PPQ са очертани!
  В калибър 9х19 пистолетът има маса с празен пълнител 695 г. Обща дължина – 180, дължина на блока 179, дебелина 34 и височина 135 мм. Цевта е дълга 102 мм, а пълнителите са за 15 или 17 патрона.
  Walther PPQ има активен предпазител в средата на езика на спусъка, която съзнателно трябва да се обере, за да може да се стреля! Освен това отстрани на блока, при патрон в цевта, екстракторът е прибран в блока и има ярък червен индикатор. При липса на патрон в цевта екстракторът е изпъкнал от блока и няма червен индикатор. Това не само се вижда, но и може да се пипне при действие в тъмнина!
Всички лостове и команди са изведени и от двете страни на Walther  - PPQ, което позволява пистолетът да се контролира и с двете ръце, без наложителна промяна на захващането за манипулации... Много удобно е и освобождаването на пълнителя – с лост на основата на спусъковата скоба, която иначе е достатъчно голяма, за да се стреля и с ръкавици.    Мерните прибори са стоманени с три светещи точки от специална фосфорна смес, която се „зарежда” както от дневна, така и от изкуствена светлина.
  Ръкохватката е полимерна, позитивно грапава, за да не се хлъзга дори в мокра ръка. Формата на дръжката е ергономична, като за максимум удобство оръжието се доставя и с комплект от 3 сменяеми задтилъци на грифа за малка, средна и голяма ръка. Отпред под блока има и Пикатини релса за лазерен прицел или тактически фенер.
  Новият Walther PPQ вече размести пластовете не само в Европа, но и в САЩ. Ето какво пише за него след тестове GunsAmerica: „Изключително удобство в ръката, забележителна ергономичност! Walther PPQ ще изяде стария Ви Glock още на закуска! Освобождаването на пълнителя е невероятно лесно и с дясната, и с лявата ръка от скобата на спусъка. Никога вече пълнителят Ви няма да изпадне, докато вадите пистолета от кобура!”
  Прочутата германска оръжейна компания Walther днес е на 126 години! Така че не е чудно, че тя знае как се правят оръжейните хитове!
Достатъчно е само да споменем, че нейно дело например е шедьовърът Walther PPK от 1931 г, който се произвежда и сега! Това е и любимият пистолет на Джеймс Бонд. Нещо повече от досега общо 22 официални филма за агент 007 той ползва като главно оръжие 11 пъти пистолети на Walther! И наистина има защо!

Назад
< >
69.00 лв 95.00 лв Виж още
3555.00 лв 4035.00 лв Виж още
3450.00 лв 3999.00 лв Виж още
159.00 лв 187.00 лв Виж още

Изпрати на приятел